Nyhetsbrev Nr 1

 
Boken "Är stamning något att haka upp sig på?"
har blivit översatt till engelska med titeln "Is Stuttering Something To Get Hung Up On?" Boken är skapad för den utländska marknaden.
 
Framtagandet av översättningen var mer komplicerat än tänkt. Frågorna var många, vad är viktigt? Jag etablerade kontakt med en kille på USAs östkust. Han kanske inte förstod omfattningen av att det var en hel bok på 301 sidor - han var van vid att det skulle vara en "artikel". Efter några turer fram och tillbaka kom vi till slut överens om att avsluta kontakten.
 
Louise Lindh, min fru, översatte boken. Innan dess var det en annan engelsklärare som åtagit sig uppgiften men det fungerade inte av den anledningen att hon inte var kunnig i data. På grund av detta försenades översättningen ett helt år.
 
Kvalitéen diskuterades, var det möjligt att översätta boken till så bra engelska att den enskilde amerikanen får en bekväm läsförståelse?
 
Översättaren, min fru, utsattes för en hårresande kvalitetstest då jag inledde samarbetet med en kunnig person som dessutom hade bott i landet. Han korrekturläste boken.
Vad fann jag? Jo, att min fru, svensk- och engelskläraren var mycket duktig. Grammatiken var bländande, så nu är det bara att vänta på eventuella reaktioner.
Hemsidan är ny - Kom och tryck på alla betalknapparna. Billigaste boken kostar 1 kr.
 
Varför inte sälja mina böcker och få 25 % - busenkelt, men du måste ha en hemsida.
 
Ni får gärna hjälpa mig testa säljknapparna. Du har nog någon     engelsktalande vän i stamningskretsen som du kan tipsa, sälj "Is Stuttering Something To Get Hung Up On?"
Det jag vill veta är om det blir en knapptryckning mellan betalningen fram till att boken dyker upp framför ögonen. Sedan kan man ju undra hur relevant det är att spara en knapptryckning. En nörd är en nörd.
 
Största problemet är nog att vissa personer inte litar på betalningssystem via dator, att någon person lurar i vassen för att roffa åt sig betalkortets sifferkombination. Som ett program transporterat av ett virus som avläser tangentbordets nedtryckningar eller en person som står på gatan med en pejlapparat som avläser koder och betalkortens siffror. Till dem skulle jag vilja berätta att jag, som i åratal köpt resor, saker och betalar alla räkningar via nätet, aldrig råkat ut för någonting. Dessutom har jag under alla åren försökt att hitta fel i bankens sätt att sköta sina rutiner men inget hittat. Idag litar jag mer på dem än på mig själv.
 
Detta nyhetsbrev går ut till alla mina prenumeranter som idag är 2 stycken. Om ni hjälper mig till att sprida reklam om min hemsida om att jag finns till kan jag skriva Nyhetsbrevet oftare, om intresse finns varje dag.
Hemsidan har på kort tid vuxit till 37 sidor. Det betyder att jag har 163 till att fylla från https://n.nu/?referrer=stamning.n.nu innan jag får ta upp plånboken. Jim som förestår det hela ger mig bra service och har man sidan i liten skala är den till och med gratis.
 
Eftersom mina tre böcker inte räcker till att beskriva vem den där Stig Lindh är för en gök kan det vara bra att veta att 163 hemsidor väntar på skrivet material.
Stockholm, Malaga 14 mars 2012
Er tillgivne golfspelare (f d stammande)
Stig Lindh

PS - Fyll i din e-mail där det står "[email protected]" och tryck på knappen nedan så får du Nyhetsbreven direkt till din e-låda.

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)