Nyhetsbrev Nr 11

I förra Nyhetsbrevet skrev jag om Stigs MÅ BRA terapi, en dröm om terapi som jag skulle vilja göra tillsammans med andra stammande. Om det finns några som är intresserade är jag det också.

KÄNSLOR - ORSAK OCH VERKAN

Jag talade med f d sekreteraren i en av mina föreningar. Jag fick EN ofrivillig stamning, den kom från själens innersta. Eftersom jag normalt inte stammar när jag pratar med folk vet jag också den bakomliggande orsaken till denna primära stamningsyttring.

Här är bakgrunden:

Jag kommer från Spanien, läser jag min post, likaså protokollet från styrelsemötet som hållits under min bortavaro. Till min fasa upptäcker jag att alla mina arbetsuppgifter i styrelsen fråntagits mig. Jag kallas till ”förhör”.  Jag känner av situationen – att det är något som inte är bra för mig men vet inte vad. De vill ha mig till v.sekreterare, de vill att jag fortsätter ge ut tidningen som jag startat upp, men jag avböjer beroende på att jag hade för avsikt att avgå.

Ny sekreterare valdes, en av de två som förhörde mig. Medlemsinformationen uteblev då inte medlemmarna fick den information som de borde få. Tidningen lades ned. Efter två år började det åter komma lite information genom ett blad. Ordföranden som var en av de som ”sparkade” mig ville att jag skulle komma tillbaks och menade att det som skedde var en olyckshändelse. Jag vägrade, såret var för stort och jag ville veta orsaken.

Jag ställde frågan till flera i styrelsen - vad handlar det om - Ingen svarade, de skämdes.

Fortfarande sju år efter händelsen vet jag fortfarande inte vad det handlade om, möjligen karriär från den efterföljande sekreterararen. Tydligen hade ordföranden tappat kontrollen över mötet av känslomässiga yttringar eller annat - vad annars. Kränkningen var att de pratat om mig och tagit alla mina arbetsuppgifter ifrån mig då jag inte varit närvarande. Jag led verkligen under ett eller så var det två års tid. Med facit i hand var det nog en liten omorganisation där mannen med den ovanligt fina titeln skulle ha min position.

Det var denna man som jag i går talade med efter sju års tystnad. Nu var det jag som vara på hans post.

I förra veckan talade jag till honom. Jag fick EN ofrivillig stamning, en strömmande, en aning hård men inte stoppande, den kom från själens innersta. Den bakomliggande orsaken orsakade stamningen – det är min uppfattning eftersom jag normalt inte stammar.

Här hade jag plötsligt en primär stamning, en stamningstyp som verkligen är svår att frilägga från stamning i övrigt.

Jag hoppas denna berättelse kan påvisa ”Orsak och verkan” tydligt. I det här fallet är det känslor under en längre tid som orsakat smärta som fastnat i själen och den sitter som bekant i huvudet.

Känslor i samband med stamning är ett ämne att återkomma till, likaså vilka behandlingstyper som är lämpliga primärt som sekundärt.  Hur kan vi hjälpa dem med många primära stamningar i ”lasten?”

Om Ni vill hörs vi om fjorton dagar.

Stockholm 2012-09-05

Hälsningar Stig Lindh

PS - Fyll i din e-mail där det står "[email protected]" och tryck på knappen nedan så får du Nyhetsbreven direkt till din e-låda.

 

 

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)