Nyhetsbrev Nr 14

QUICK FIX” med Lars Gimstedt

TALBLOCKERING – att hitta tillståndet för flytande tal.

Omprogrammera din stamning – e-kurs på ”nätet” för dem som har testat allt och inget har hjälpt?

Lars med fru Hildigedur är personerna bakom Psykosyntesforum. De är auktoriserade med psykosyntesutbildning respektive coachutbildning, de bedriver livs- och ledarskapscoachning och kognitiv psykosyntes-terapi i sin klinik i Linköping, parterapi och annat.

Från sin hemsida bedriver de näthandel.  De har kurser om det mesta som har med psyke att göra. För en ovanligt liten penning kan man idag få hjälp med detta. Du tar bara fram ditt kontokort och knappar in siffrorna så kan du omedelbart läsa kursen på nätet, tanka ned den till din dator eller läsplatta. Om du tycker det är obehagligt att ta fram ditt kontokort har han en kurs för det också.

Lars Gimstedt är samtalsterapeutoch coach, en man som arbetar med personlig utveckling och ledarskap för både privatpersoner som affärsfolk.

Psykosyntes – en psykologi med själ är hans beskrivning. Han menar att psykosyntesen i sig inte är en terapiform, utan en psykologisk grundsyn på vad det är att vara människa. Olika kriser kräver olika terapiformer mm. Kanske är det just av den anledningen har han så många kurser att välja på.

Det är så mycket att botanisera i på hemsidan: www.psykosyntesforum.se  - Ett besök där kan vara intressant för alla oavsett om man stammar eller inte.

Lars är inte bara diplomerad av PsykosyntesAkademin utan han har också en bakgrund som civilingenjör med specialitet kvantfysik. Totalt 30 år varav 10 år i högre chefspositioner.  Han har många strängar på sin lyra. Den psykolog som han är slår teknikintresset igenom på hemsidan som är fylld till bristningsgränsen med innovativa betalknappar, film, ljudfiler, t o m en egen app för nedtankning i smartphones och affiliateförsäljning av egna produkter på andras hemsidor. Att Lars är en f d stammande gör hans stamningskurs extra intressant. Den har han i e-format. Fortfarande vet han vad han talar om trots att han i dag inte betraktar sig som stammande.

OMPROGRAMMERA DIN STAMNING

Positiv förändring av betingade beteenden sker först efter målmedveten daglig träning under en period, som oftast handlar om tre till sex veckor. Sedan kan man ta fram det när man vill.  Du får nya insikter om stamning, men det i sig leder inte till någon förändring av ditt beteende, menar Lars.

Som stamningsterapeut ger han en del bra tips. Kanske finns det någon stammande som kan köpa kursen och terapera sig. Tänk om ”Quick Fix” skulle hjälpa. Det är avsett för dem som har testat allt och inget har hjälpt? Priset är överkomligt – 450 kronor.

Det jag blev mest intresseras av resonemanget om TRIGGER. Här vi förmodligen skeendet där kroppens muskler kommer ihåg vad den har gjort vid frekvent återupprepning.  Trots att det alltid är hjärnan som styr har hjärnan denna perifa hjälp för att snabba upp informationen likt datorns webbhistorik som lagrar coockies och information i webbformulär.

Lars menar att man kan bryta talblockeringen, programmera om det undermedvetna script som styr det undermedvetna med KBT. Du kommer ALDRIG mer att hamna i blockeringsspiralen.

Vid stamning acceptera det, försök att stoppa talet. Reflexer som är automatiska är oftast positiva men i stamningssammanhang det motsatta.

Min beundran för folk som ger sig in och behandlar stammande är stor. Jag får önska Lars Gimstedt lycka till.

 

Om Ni vill hörs Vi om fjorton dagar

 

Stockholm15 oktober 2012

 

Stig Lindh

Stamningsförfattare

 

PS

Några av hans kurser: Hantera kritik, Eliminera tidstjuvarna, Min väg. Omprogrammera stamning, Omprogrammera relationen, Släpp känslan, Parcoaching, Förhandlingsteknik, Avbetingning av fobier, allergi, övervikt, rökning. Omprogrammering av negativa beteenden, Meditation, Självhypnos på mp3-filer, Minnesteknik, Dyslexi, Videoterapi mm, mm, alla med provsidor. Förståeligt är att han har ett eget NYHETSBREV.

 

PS - Fyll i din e-mail där det står "[email protected]" och tryck på knappen nedan så får du Nyhetsbreven direkt till din e-låda.

 

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)