Nyhetsbrev Nr 4

Föregående nyhetsbrev handlade om resurser till de stammande. Idag tänkte jag ta upp
 
STAMNINGSFÖRBUNDETS ROLL

Frågan är:

VILKA PERSONER HAR STAMNINGSFÖRBUNDET KUNNAT HJÄLPA?

Kanske konstigt att det är jag som ställer frågan - det var ju jag, som med den landsomfattande informationskampanjen om stamning, som var det första fröet till bildandet.

Jag ställer frågan för att jag inte känner till vad Stamningsförbundet gör för den enskilde stammaren. Styrelsemedlemmarna har ju sitt föreningsliv, en arbetsuppgift att samlas kring. Några passar på med talträning, men då är frågan om det görs i rätt forum.

Barn och ungdomar som går på Stamningsförbundets läger verkar både vara en positiv och långsiktig verksamhet, men vad finns för vuxna?

Ett antal gånger har jag själv sökt hjälp från Stamningsförbundet, lika många gånger har jag blivit besviken. Studenter studerar stamning för uppsats och betyg, ibland med ekonomiskt stöd av Stamningsförbundet. Fräckt nog med fina ord skriver de om att Stamningsförbundet hade mera kunskap och pondus förr. Det märkliga är att ingen reagerar på detta, inte heller i tidskriften KommUNIKation. Vem bryr sig?

För min egen del kan jag nämna att när jag lanserade boken "Är stamning något att haka upp sig på?" fick jag uppleva den ena märkligheten efter den andra. Det har till och med viskats i mitt öra att varken förbundet eller dess medlemmar intresserar sig för stamning. Trist.

Det känns som att jag skulle kunna skriva en hel bok om detta men viktigare saker finns som är trevligare. Jag står i begrepp att åka på kryssning i Medelhavet. Häng med så kan vi ta en öl i baren. När ruset går in går vettet ut - jag lovar att du får veta allt.

Frågan kvarstår: VILKA PERSONER HAR STAMNINGSFÖRBUNDET KUNNAT HJÄLPA - Mejla och berätta.

Vi hörs om fjorton dagar, och det oberoende av om var i världen jag befinner mig. Rekommendera gärna dina kompisar att gratis prenumerera på detta nyhetsbrev.

1 maj 2012

Under tiden - lev livet

Stig Lindh

PS - Fyll i din e-mail där det står "[email protected]" och tryck på knappen nedan så får du Nyhetsbreven direkt till din e-låda.

 

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)