Nyhetsbrev Nr 47

 

STAMNINGENS GÅTA ÄR LÖST

Människor i stamningsföreningarna ropar efter forskning. Frågan är om inte de ropar efter hjälp? Det är ju ett liv utanför föreningen också. Tyvärr finns det ingen hjälp som kommer flygande som man brukar säga om sparvarna. Speciellt de vuxna har det svårt i sitt sökande, de står förmodligen längst ned på listan.

Vad de kan göra är att själva söka svaren och finna dem. Problemet är förmodligen inte ”Varför”. Problemet verkar mer handla om tillämpningen av de svar som hittas.

Om du inte tillhör undantagen med olika typer av fysiska eller psykiska skador var din debutstamning ”simpel”, sett i backspegelperspektiv, men har orsakat katastrofala efterdyningar.

Det du var rädd för har redan hänt. Du har nog inte så stor hjälp av att titta bakåt. Om du tittar framåt har det inte ens hänt. Jag kan inte finna annat än att det är här och nu som du befinner dig, och det är bara härifrån denna plattform som du kan gå vidare i livet.

Ännu mera problem kan man få om man inte tycker sig hitta några problem. Svarens kvalitet kan tyckas vara för dåliga eller allmängiltiga, eller till och med kännas ouppnåeliga. Det sistnämnda tror jag kan vara ett skäl till att konstatera att det inte finns någon hjälp för mig att få då inget passar in på mig.

Målgruppen som jag har i mitt skrivande är i första hand logopeder som har stamning som specialitet. Boken är skriven så att den även skall passa allmänheten i övrigt. Den bör få en plats i bokhyllan.

Stamningsboken finns nu att köpa på min hemsida: www.stamning.online som e-bok. Priset skall jag sänka. Nu lägger jag sista handen på pappersupplagan tillsammans med tryckeriet. Kostnaden blir tyvärr mer än vad jag har tänkt, beroende på att den får hård pärm och att antalet sidor med färg är många. Sidantalet är 559 och uppdelat på 14 bokdelar:

INNEHÅLL:

Bokdel   1 - HUR UPPSTÅR STAMNING

Bokdel   2 - STAMNING HOS SMÅ BARN

Bokdel   3 - STAMNING HOS STÖRRE BARN

Bokdel   4 - SKOLAN OCH UNGDOMSÅREN 

Bokdel   5 - STAMNING HOS VUXNA

Bokdel   6 - KONSEKVENSBESKRIVNING

Bokdel   7 - SYMTOMLINDRING

Bokdel   8 - TIPS OCH FUNDERINGAR

Bokdel   9 - TALTRÄNINGSMETODER

Bokdel 10 - STAMNINGSBEHANDLING

Bokdel 11 - ALTERNATIVA METODER

Bokdel 12 - 40 ÅR MED P-CLUB – Stockholms Stamningsförening

Bokdel 13 - TERAPIERFARENHETER

Bokdel 14 - VAD SÄGER FORSKNINGEN

 

Du får en bok innehållande material från forskning och klinisk verksamhet och annat som jag tror kan intressera dig. Som ni ser har jag delat upp den i 14 bokdelar, som var och en, om man bryter ut de från boken, skulle kunna vara ett häfte.

559 sidor är omfattande och täcker det mesta på stamningens område. Förmodligen behöver du inget annat. Allt är samlat till en enda bok. Jag återkommer till var ni kan beställa den, jag räknar med att det blir före jul, så den kan bli en annorlunda julklapp till era nära och kära.

STAMNINGENS GÅTA ÄR LÖST, det visar bl a resultaten av behandling av barn som stammar, men också vad forskare kommit fram till.

Man kan inte förvänta sig att en stammande skall läsa ur en bok och bli fri sin stamning. En hållbar behandling är förmodligen inte nåbar för äldre stammande. Man kan snegla på hur logopederna behandlar barn, men det som omkullkastar allting är ålder och alla pålagringar som den vuxne dragit på sig under livets gång i sin kamp att tala. Vissa av oss har tyvärr fått handikapp för livet.

DET ÄR BARA JAG I HELA VÄRLDEN SOM VET VAD STAMNING ÄR, möjligen en till som nu kan vara flera - är det Stockholms Stamningscentrum?

Stå på dig! - Annars står någon annan på dig.

Stockholm 2014-11-01

Stig Lindh, författare,  stamningsskribent

©Stig Lindh

 

 

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)