NYHETSGRANSKNING NR 52

StigLind©Talsteg -

ALL VÄRLDENS FORSKNING OM STAMNING

Innovativt Talsteg© Stig Lind presenterar den allra senaste forskningen i världen om stamning på barn och vuxna. Besök min hemsida så förstår du: stamning.online under rubriken: NY FORSKNING > Publikationer under 2015.

Nobelpris om det vill sig

Amerikanska Hälsovårdsmyndigheten har lagt upp en databas som omfattar de 75 % bästa medicinska forskningstidskrifterna och går tillbaka till 1960-talet. Tack vare president Bill Clinton har denna databas gjorts gratis tillgänglig för hela världen. 

Databasen öppnar dörren till forskningens "finrum" (t ex alla artiklar som lett till Nobelpris inom biomedicin finns där!) 

Databasen omfattar nu 24 miljoner artiklar och är alltså öppen för dig genom min hemsida stamning.online. 

Logoped Helena Forne-Wästlund

Helena Forne-Wästlund har ägnat sitt liv åt stamning, hon ser hela dig och ger dig det du behöver. Som logoped och forskare har hon blivit rutinerad. Stamningsproblematiken står allra först. Nu är hon redo för stockholmarna. Hon valdes redan 2010 till årets logoped. Nu är hon tillbaks och har öppnat Wästlunds logopedmottagning vid Slussenkliniken. För att komma till mottagningen behöver du remiss och betalar enbart vanlig patientavgift. Mer information har du på hemsidan: prosodi.se. 

På hemsidan stamning.online kan du läsa mer om henne.

______________________________________________________________

INNOVATIV STAMNINGS

INTERNATIONELLA KUNSKAPSBANK

OM STAMNING

___________________________________________________________ 

StigLind©Talsteg – Med verktygslådan i bagaget är det betydligt lättare att ta nästa steg.

DE  FEM TALSTEGEN: STAMMA PÅ och ÖPPEN STAMNING ---- E  F  T  E  R    T  E   R   A   P  I ---- STAMMA BRA och STAMMA BÄTTRE, TALA BRA.

________________________________________________________________

Alla helgons dag  

I går, den 31 oktober var det Alla helgons dag, som är en kristen högtid som firas till martyrers och helgons ära, vilket innebär att vi beger oss till kyrkogårdarna och tänder ljus över våra döda och med anhörigas minne. Temat i högtiden får sägas vara universellt, döden och att minnas de döda.

Denna typ av Allhelgonaafton kallas All Hallows´Eve. Av detta namn har sedan bildats ordet Halloween.

Halloween som också firades i helgen är också en form av Alla helgons dag, en högtid som slagit igenom i Sverige på 1990-talets andra hälft. Halloween har sitt ursprung från Irland och delvis Skottland och som amerikanarna tog till sina hjärtan. En Halloweentradition bland barn är att klä ut sig i spökkostymer och gå runt i kvarteret och be grannarna om bus eller godis.

Ha det bra och glöm inte att ta väl hand om dig!

 

Stockholm 2015-11-01

Stig Lindh Författare  Stamningsskribent

©Stig Lind

 

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)